header_nl.png
  • Dia 1
  • Dia 2
  • Dia 3

Mandenmakerstraat 92b
3194 DG Hoogvliet.
Bedrijvenpark Gadering.
Havennummer 3103

tel: 010-2950229
fax: 010-2950228

e-mail: info @ he-techniek .nl

   

Koel- en vriesinstallaties in zeer veel vormen en maten vormen de basis van HE techniek. Uiteindelijk is hier de passie voor het vak ontstaan. Ontwerp en nieuwbouw van koelinstallaties betreft vrijwel altijd systemen die niet "zo te koop zijn". De installaties worden op maat ontworpen en gebouwd.
We kijken samen met u naar de gewenste toepassing, het te koelen product, en de mogelijke opties als temperatuurbewaking, automatische datalogging en/of warmteterugwinning.

koelcellen
HE techniek bouwt modulaire koel- en vriescellen met bijbehorende installaties. Bij grotere cellen of maatwerk in isolatiebouw werken we samen met het bedrijf Thermodoors en products uit Heenvliet. Hierdoor ontstaat een breed scala aan mogelijkheden in zowel uitvoering als afwerking.

  

proceskoeling
Ook voor bereiding van koud (of warm) proceswater kan HE techniek installaties op maat verzorgen. Afhankelijk van de toepassing worden hiervoor fabrieksmatig geproduceerde producten ingezet, of een geheel eigen ontwerp gebouwd.


 

laag temperatuursystemen
Speciaal voor laboratoria biedt HE techniek een reparatieservice voor zogenaamde cascade koelsystemen. Deze dieptekoelers werken met temperaturen tot -80°C, en bevatten het speciale koudemiddel R23 in de lage temperatuurtrap. Wij hebben dit koudemiddel op voorraad waardoor wij u een vlotte reparatie van uw apparatuur op onze werkplaats, of bij u op locatie kunnen verzorgen.   


 


koelmeubelen
Naast specifiek maatwerk levert HE techniek ook standaard  fabrieksapparatuur zoals wandkoelmeubelen, toonbanken, koel- en vrieskasten en -kisten, ijsblokjes- en scherfijsmachines, etc.  Deze apparatuur is meestal "stekkerklaar" maar kan ook worden geleverd met een separaat opgesteld koelaggregaat. Uiteraard hebben wij fabrikanten geselecteerd met hetzelfde kwaliteitsstreven als HE techniek, waardoor wij deze apparatuur kunnen leveren en plaatsen met eenzelfde service als geldt voor ons maatwerk.

       

ontwerp- en constructie eisen
Alle installaties worden altijd opgebouwd uit componenten van vooraanstaande fabrikanten, hetgeen borg staat voor een berouwbare en efficiënte koelinstallatie. Bij de keuze voor het koudemiddel wordt niet uitsluitend gekeken naar toepassing, maar ook naar de toekomstvisie van het koudemiddel. Vanuit Europese wetgeving zijn de zogenaamde hoog GWP koudemiddelen minder populair. Dit zijn koudemiddelen met een hoge bijdrage aan het broeikaseffect wanneer zij in het milieu terecht komen. Om deze emissies te voorkomen of te beperken, en te voldoen aan alle veiligheidseisen die aan koelinstallaties worden gesteld, worden onze installaties altijd gebouwd volgens de geldende wet- en regelgeving, zoals de PED, het F-gassen besluit en de EN 378 ontwerp- en constructie eisen. Dit is ook binnen onze NVKL-erkenning gewaarborgd.

 

R22
Vanaf 1 januari 2015 mogen installaties niet meer worden bijgevuld met R22 of stoffen die zijn gebaseerd op R22. Uit de praktijk weten we dat er nog veel installaties op R22 werken. Wij kunnen deze installaties voor u ombouwen naar een alternatief koudemiddel. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

fotos.png
Ontwerp en realisatie door DWS-Design