header_nl.png
  • Dia 1
  • Dia 2
  • Dia 3

Mandenmakerstraat 92b
3194 DG Hoogvliet.
Bedrijvenpark Gadering.
Havennummer 3103

tel: 010-2950229
fax: 010-2950228

e-mail: info @ he-techniek .nl

   

Vanuit de gedachte van energiebesparing is men de afgelopen jaren kritisch gaan kijken naar de mogelijkheden van het benutten van (rest)warmte uit koelinstallaties of ventilatielucht.

Een goed voorbeeld hiervan is de warmtepomp. Dit is feitelijk een koelinstallatie, waarbij juist de warme kant wordt benut. Bij ieder koelproces komt warmte vrij. Deze warmte is opgebouwd uit de energie die uit de koeling is opgenomen, plus de elektrische energie voor het aandrijven van de koelcompressor. Juist dit maakt de warmtepomp zeer efficiënt. Met slechts geringe hoeveelheid elektrische energie kunnen grote hoeveelheden warmte worden opgewekt.

Warmtepompen zijn er in diverse uitvoeringen. Ze kunnen zowel lucht als water verwarmen, waardoor ze ook geschikt zijn voor warm tapwaterbereiding of toepassing in combinatie met vloerverwarming.

                            

WTW-ventilatie units zorgen voor een belangrijke besparing op de stookkosten van een gebouw. Bij de noodzakelijke ventilatie van gebouwen werd voorheen veel warme lucht naar buiten afgevoerd. Bij WTW- ventilatie units wordt de warmte van de afgezogen lucht overgedragen aan de verse buitenlucht die het pand wordt ingeblazen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de energie-prestatie van gebouwen.

         

HE techniek past WTW-ventilatie units vaak toe in combinatie met satelliet airconditioning systemen. Deze toepassing stelt de gebruiker in staat, per ruimte een eigen klimaatzone te creëren.

Warmte terugwinning uit koelprocessen is een zeer interessante optie voor bedrijven die zowel koeling als warm water nodig hebben. Te denken valt hierbij aan de vleesverwerkende sector, waarbij de gekoelde werkruimten aan het eind van de dag met warm water worden gereinigd. Ook kan de warmte terugwinning aan vloerverwarming of radiatoren worden gekoppeld voor een efficiënte verwarming in de winter.

 

HE techniek heeft inmiddels diverse warmte terugwinning projecten gerealiseerd. Wilt u weten of dit ook voor u interessant kan zijn, dan rekenen wij u dit graag voor.

fotos.png
Ontwerp en realisatie door DWS-Design